Skjemaet kan lastes ned i Adobe Reader, fylles ut og sendes elektronisk til venner, ansatte, bedrifter, ansatte, skole, barnehage, osv.

For å gjøre en adresseendring komplett er det i tillegg til Flytteguiden to aktører du trenger å tenke på:

Folkeregisteret

Hit er man pliktig til å melde flytting innen 8 dager etter man har flyttet. Når du melder flytting til Folkeregisteret er det kun bank og offentlige instutisjoner som automatisk mottar din nye adresse. Melding om flytting til Folkeregisteret gjør man på sitt lokale skattekontor eller på nett via Altinn

Folkeregisteret.no  Skatteetaten.no  Altinn.no

Posten

Posten leverer en lignende tjeneste, kalt Flyttehjelpen, som er ganske lik Flytteguiden adresseendringstjeneste. Hovedforskjellen er at Flytteguiden kan sende flyttemeldinger til alle selskaper i hele Norge, mens Posten kun har et lite utvalg. Det er uansett viktig at Posten får din nye adresse og hvertfall hvis du ønsker å bestille omadressering. Merk at omadressering av post er ikke det samme som adresseendring. Omadressering betyr at posten blir videresendt til en annen adresse i en periode, men de som faktisk sender posten er fortsatt uvitende om din nye adresse. Det vil si at når omadresseringsperioden er over vil posten begynne å dukke opp hos din gamle adresse eller sendt i retur til avsender, med mindre du har meldt adresseendring.